CLOSE
Back To Top

Annick Meijer, Photographer

‘Less is more’. Een zin die ik vaak noem en gebruik in mijn fotografie, waar ik mijn werk als iets heel eerlijk en puurs beschouw. Door een bepaalde visie die ik aanhoud bij al mijn fotografie werk, zorg ik voor een eigen identiteit, waar comfort, puurheid en intimiteit centraal staan.

Om te voldoen aan deze identiteit is het belangrijk dat het model comfortabel is, en dat is een van mijn belangrijkste focuspunten. Een centraal punt, ongeacht met welke camera ik werk en of wel of niet in opdracht fotografeer.

In een interview:

“Dat je geen enorme set, gigantisch full frame-monster of meerdere lampen op locatie hoeft te hebben om mooie intieme portretseries te kunnen maken bewijst Annick Meijer met haar eerlijke en pure werk. In een tijd waarin mensen vaak op zoek zijn naar groter, scherper, duurder en nieuwer draait het bij deze jonge fotografe meer om het gevoel dat een foto uitstraalt. ‘Uiteraard investeer ik wel in moderne apparatuur en technieken, maar soms is een goedkope analoge camera alles wat je nodig hebt…’

(tekst: Siem van Woerkom/Digifoto Pro).”

Ik ben afgestudeerd aan de Fotovakschool te Amsterdam en de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Vrijwel direct erna ben ik begonnen als freelancer bij influencer Negin Mirsalehi, met daarnaast mijn passie voor naakt- en portretfotografie. Inmiddels werk ik voor meerdere modemerken en fotografiebladen, veelal op locatie of vanuit mijn studio in Den Haag.

 

Contact opnemen voor meer informatie of een vrijblijvende offerte?

T: +31 (0)6 51 36 31 12

M: info@annickmeijer.com

Interview in Digifoto Pro Magazine – #1.2020